Betting – vilken match ska man välja?

fotboll

Inbitna fotbollsfans vet hur många spännande fotbollsmatcher som spelas runt om i världen, varje dag. För den som verkligen vill dyka ned i fotbollens värld finns det en nästintill outsinlig källa av matcher i allehanda ligor, cuper och mästerskap. På en och samma dag kan Atalanta möta Lecce, IFK Luleå möta Degerfors IF och Odense möta Randers. Alla lika spännande matcher, med fullkomligt oberäkneliga resultat. Eller? Nej, faktiskt inte helt oberäkneliga.

För även om bollen är rund, finns det goda möjligheter att på förhand gissa rätt om vilket lag som kommer vinna en fotbollsmatch. Ett matchresultat är beroende av en mängd faktorer, och många av dessa är faktiskt kända redan på förhand. I alla fall för den som är påläst om lagen som deltar och har en bra känsla för hur sporten fotboll fungerar. 

För en sådan person kan det vara intressant att själv spela med i matchen – kanske genom att sätta en slant på sin gissning om vilket lag som kommer att vinna. På internationella matcher kanske man vill välja ett spelbolag som erbjuder betting utan svenska licensen.

Nationellt spel, eller betting utan svensk licens?

Svenska spelare har idag möjlighet att spela hos såväl svenska som utländska bettingsajter, och vilken som väljs baseras främst på spelarnas egna preferenser. Med strikta regler kring konsumentskydd, erbjuder den svenska licensen färre bonusar och vinstchanser jämfört med sina utländska konkurrenter. Något som på senare tid gjort att spel hos icke svensklicensierade aktörer ökat, då dessa erbjuder såväl fler bonusar, samt andra chanser till vinst och oddsmöjligheter.  

Med andra ord går det att hitta odds på matcher som kanske inte är lika populära i Sverige, eller på ligor som inte lockar lika måna svenskar men har en stor publik utomlands. Dock innebär detta inte att det saknas odds på stora matcher som är minst lika populära nationellt som internationellt.  

Strategier för betting – vilken match ska man välja att satsa på?

Med tanke på att man bör hantera allt spel om pengar ansvarsfullt, är det sannolikt klokt att välja ut vissa matcher att betta på. Man kan självklart betta på alla matcher som spelas – men det är klokt att då anpassa summan man spelar för. Ingen bör spela för mer pengar än man har råd att förlora. 

Med det sagt finns det ju ett sådant stort antal matcher att välja på. Vilka eller vilken match ska man plocka ut för betting? Det kan vara klokt att välja matcher där man har bäst kunskaper om de deltagande lagen, snarare än att välja att satsa pengar på en match med helt okända lag. Betting är som sagt inte ett slumpmässigt casinospel. Det är ett spel som handlar om en bedömning. Man kan säga att man tävlar mot spelbolaget om vem som analyserar en situation på bästa sätt.

Bettingsajt utan svensk licens – odds på svenska matcher

Som nämnt, kan man vid betting utan svenska licensen få tillgång till ett bredare utbud av odds. Detta eftersom majoriteten av världens alla spelbolag faktiskt inte är svenska, utan verkar utan svensk licens. När man letar efter en match att betta på bör man hålla utkik efter ett spelbolag som bedömer lagens chanser på ett rättvist satt. 

Det gäller även, som nämnt, att man själv är insatt i de olika matcherna för att kunna avgöra huruvida de olika oddsen är rimliga eller inte. Den som följer lagen och de enskilda spelarna har troligtvis bättre koll på deras dagsform än spelaren som bara tittar på ett antal matcher då och då. 

Men trots att man helhjärtat följer ett lag är det viktigt att inte alltid betta med hjärtat eftersom känslorna kan påverka bedömning av hur väl laget faktiskt kommer prestera. I stället är det bättre att göra en objektiv bedömning baserad på fakta och statistik som finns tillgänglig. Det gäller även att ha tålamod och inte vara impulsiv där man spelar på odds. Det kan trots allt vara lockande att lägga ett snabbt spel när man får en känsla, men kan i sin tur leda till att man förlorar mer pengar än initialt tänkt.

Bli först med att kommentera

Kommentera