Vilka är de stora favoriterna till att vinna fotbolls-EM?

Det är snart dags för ännu ett fotbolls-EM där det bästa fotbollslandet i Europa ska koras. Turneringen börjar den 14 juni och tar plats i Tyskland. Som vanligt finns det ett par stora favoriter som har stjärnspelarna som behövs för att ta hem turneringen. I denna artikel tar vi en närmare titt på några av favoriterna och ser vem som har vad som krävs. Det är Italien som är regerande mästare och som ska försvara sin titel. De kommer dock få svårt då de har hamnat i samma grupp som både Kroatien och Spanien. Det är alltså få spelbolag som tror att Italien kan ta hem turneringen två gånger i rad. Just nu får du 15,00 gånger pengarna tillbaka på Italien som vinnare. 

England och Frankrike får se sig själva som favoriter

England lyckades ta sig hela vägen till final förra turneringen, men där blev det en smärtsam förlust på straffar mot Italien. I år åker de med ett ännu bättre lag än tidigare turnering med storstjärnan Jude Bellingham i spetsen. De har även storstjärnor som Harry Kane och Phil Foden. England är därför favorit hos spelbolagen och står just nu i 4,00 gånger pengarna att vinna turneringen. Tror du också att England kommer att stå som vinnare kan du hitta pålitliga svenska bettingsidor med fördelaktiga odds. 

Det lag som man tror kan hota England om titeln är Frankrike. De möttes senast i kvartsfinalen i VM i Qatar 2022 där Frankrike lyckades vinna matchen. Detta trots att England var det bättre laget hela matchen. Spelbolagen håller just nu Frankrike som andrahandsfavorit till 5,00 gånger pengarna. Frankrike vann senast VM 2018 tog sig till final i EM 2016 och VM 2022. De har dessutom ett lag av världsspelare som Kylian Mbappe och Antoine Griezmann. Det är nog ingen som blir förvånad som Frankrike står och lyfter bucklan i slutet av turneringen. 

Tyskland och Portugal får se sig själva som outsiders

Ett annat lag spelbolagen håller högt är Tyskland, även om landslaget haft en riktig svacka de senaste åren. Nu har förbundskapten petat flera världsstjärnor i truppen och hoppas kunna vända trenden. Det som talar för Tyskland är att de har hemmaplan, vilket alltid brukar lyfta ett lag till oanade höjder. De har även en ny och ung förbundskapten som verkligen vill visa vad han går för. Även om Tyskland har haft det kämpigt de senaste åren vore det dumt att avskriva dem från guldet. Alla vet vad laget är kapabla till och spelbolagen tror just nu att det är 15 % chans att de vinner på hemmaplan. 

Om man tittar på vilket lag som har flest stjärnor är det få som kan mäta sig med Portugal. Vad sägs som Bernardo Silva, Cristiano Ronaldo, Ruben Dias och Joao Felix? De har även en bra mix av rutinerade spelare och nya talanger. De har dessutom en förbundskapten med lång erfarenhet i Roberto Martinez. Därför är det inte konstigt att spelbolagen har dem som fjärde favorit till att vinna turneringen. 

Andra lag som skulle kunna vara med och kämpa om titeln är Spanien, Belgien och Nederländerna. Alla dessa lag har lång erfarenhet av stora turneringar och flera duktiga spelare. Spelbolagen tror dock inte att de har det som krävs för att gå hela vägen. Vi har dock sett att det inte alltid är favoriten som lyckas bäst i turneringen. Alla minns säkert hur Grekland kom från ingenstans och lyckades vinna EM 2004. Det är inte omöjligt att något liknande sker igen. I år får vi dessutom se många oväntade lag som Skottland, Serbien och Ungern. 

Bli först med att kommentera

Kommentera